Bouwgarant

Het keurmerk BouwGarant stelt eisen aan bouwbedrijven op het gebied van vakmanschap en betrouwbaarheid. Wij zijn aangesloten bij BouwGarant en worden periodiek getoetst door een onafhankelijke instelling. Dit biedt u de zekerheid van vakmanschap en betrouwbaarheid.

In 7 stappen naar optimale zekerheid

Gaat u uw woning (ver)bouwen? Dan komt er nogal wat op u af: plannen maken, budget bepalen, vergunning en garanties regelen… Zaken waar u niet dagelijks mee te maken heeft. Als u de volgende zeven stappen doorloopt, zult u zich in ieder geval een stuk zekerder voelen.

 1. Kies een BouwGarant-aannemer
  Dan heeft u de zekerheid van een ervaren vakman die regelmatig wordt getoetst. Bovendien kunt u extra garantie afsluiten. Alle BouwGarant-aannemers zijn aangesloten bij de Geschillencommissie Verbouwingen.
 2. Laat een offerte opstellen en ga in gesprek
  Dit is hét moment om uw verbouwing tot in detail vast te leggen en afspraken te maken met uw aannemer.
 3. Gebruik de juiste voorwaarden en sluit een contract af
  Zet alle afspraken zwart op wit in een contract en let erop dat de Consumentenvoorwaarden Verbouwingen (COVO2010) van toepassing worden verklaard. Voor nieuwbouw gelden de voorwaarden AVA 1992.
 4. Regel de VerBOUWgarantie
  Na tekening van het contract en voor aanvang van de werkzaamheden, kunt u de VerBOUWgarantie afsluiten. Mocht de aannemer failliet gaan, dan kunt u het werk toch af laten maken. U bent ook nog eens verzekerd tegen gebreken na oplevering. Let wel goed op de spelregels.
 5. Betaal verstandig
  Betaal geen grote bedragen vooruit, dan loopt u ook geen groot financieel risico bij een eventuele faillissement van de aannemer. Als u de betalingsregelingen van BouwGarant hanteert, zit u altijd goed.
 6. Overleg regelmatig met uw aannemer
  Overleg regelmatig met uw aannemer en bezoek de bouwplaats. Dan bent u op de hoogte van de stand van zaken en kunnen eventueel nog aanpassingen worden besproken.
 7. Zorg voor een schriftelijke oplevering
  Als de werkzaamheden gereed zijn, spreek dan met uw aannemer een datum af voor de oplevering. Het is verstandig alles schriftelijk vast te leggen, zodat er later geen misverstanden kunnen ontstaan.

Met de bouw, verbouw, onderhoud en renovatie van woning of bedrijfspand zijn vaak grote bedragen gemoeid. Belangrijk dus om voor extra zekerheid te kiezen.

Download hier de Bouwgarant controlelijst (pdf)

Aanbouw berekenen

Wilt u de kosten berekenen van een aanbouw? Gebruik dan onze aanbouw calculator
Bereken hier de kosten van een uitbouw

Bouwen met vertrouwen

Lees hier onze reviews op onafhankelijke vergelijkingssite van aannemers & bouwbedrijven

Download onze brochure

Klik op onderstaande afbeelding en download direct.

Brochure bouwbedrijf JP Leguijt Krommenie

Volg ons op Facebook

Wij zijn aangesloten bij