Bouwbedrijf JP Leguijt te Krommenie bestaat in 2024 225 jaar.

Toekomst

Met trots terugkijken, maar vooral de blik vooruit

Als Jan Piet Leguijt na een fietsongeval in 2018 enige tijd uit de roulatie is, wordt zijn taak als bedrijfsleider tijdelijk overgenomen door Peter Dresselhuizen. Als dat goed uitpakt, besluit Jan Piet om na zijn terugkeer meer verantwoordelijkheid bij Peter neer te leggen, die vanaf dan de vaste bedrijfsleider wordt en de offertes van particulieren behandelt. Het geeft Jan Piet Leguijt de mogelijkheid zich te richten op het vastgoed, het gebied waar hij graag in opereert. Daarnaast neemt hij de provincie Noord-Holland als klant onder zijn hoede. Zo blijft hij nauw bij de ontwikkelingen van het familiebedrijf betrokken.

Twee zonen van Jan Piet Leguijt stappen inmiddels in de rijke historie van de familie Leguijt. Ze volgen na hun middelbare school een bouwkundige opleiding en de oudste doet van daaruit bij een ander bouwbedrijf in de regio ervaring in het vak op. Wellicht treden ze later in de voetsporen van hun vader. “Ik heb drie zonen”, vertelt Jan Piet. “De oudste twee volgen een bouwopleiding, maar de jongste wil acteur worden. Ik heb tegen hem gezegd: Dan denk ik dat jij in de bouw terecht komt…”

De firma Leguijt is nog steeds gevestigd aan het Weiver in Krommenie, vlakbij de plek waar het 225 jaar geleden begon. Daar maakt het vakkundige familiebedrijf onder leiding van Jan Piet Leguijt, al de zevende generatie Leguijt, met zijn timmerlieden naam als dé aannemer in de Zaanstreek. Want van advies, ontwerp tot en met de oplevering zorgt men ervoor dat alles elke dag op de juiste bouwkundige wijze wordt uitgevoerd. Want door Leguijt gebouwd, is voor eeuwig vertrouwd.